Posted on

BEHIND THE SCENES M.A.M.B. OSLO SS18

Det er sensommer i Oslo-by, og M.A.M.B. teamet opp med den anerkjente mote- og kunstfotografen Stephen Butkus for å skyte kampanjefilm og -bilder til sin SS18-kolleksjon. Se behind the scenes-bildene her!

To modeller, én fotograf, én makeup-artist, én fotoassistent/behind the scenes-fotograf, én hund – og selvfølgelig menneskene bak M.A.M.B., var teamet som tok til Oslos gater for å fange essensen av SS18-kolleksjonen.

– Vi er et Oslo-basert brand, så hvorfor ikke ta utgangspunkt i det du har nærmest deg også bygge videre på det, sier designer, Karoline Hoel.

Det er altså med inspirasjon fra Oslos streetkultur at M.A.M.B har skapt en SS18-kolleksjon som både er edgy, urban og sexy – og Karoline forteller at sofistikert streetwear er et uttrykk som beskriver kolleksjonen i sin helhet.

En hyllest til Oslo

For grunnlegger av M.A.M.B., David Norberg, er Oslo en viktig del av brandets identitet og byen er en inspirasjon i alle kolleksjonene.

– M.A.M.B. har for meg alltid vært en hyllest til Oslo som by. Til tross for at jeg er svensk så betrakter jeg Oslo som byen min. Jeg har bodd her i 14 år og har fått all min energi, kjærlighet og inspirasjon herfra. For meg er det da naturlig og hente inspirasjon fra Oslo. Jeg har reist på fashion weeks rundt omkring i verden, men likevel ser jeg på Oslo som min største inspirasjonskilde. I SS18-kolleksjonen er det for eksempel sko som har blitt oppkalt etter deler av Oslo by. ”Løkka sneaker” og ”Bygdøy sneaker” er to par sko som er inspirert av stedene de er oppkalt etter, sier David.

Hvorfor er Oslo så inspirerende for M.A.M.B.?

– I Oslo de siste årene er det mye som har skjedd på streetkultur-fronten. Både hip-hop og R´n´B har blitt mye mer utbredt enn tidligere og folk blir mer og mer kjent med sjangeren streetwear ved hjelp av hvordan artistene bærer det. Cool kids i gatene, impulser og den gode viben man får av å bo i en by som Oslo er inspirasjon nok i seg selv for å skape noe, forteller Karoline.

Og det er med den inspirasjonen og kjærligheten for Oslo at både SS18-kolleksjonen og sesongens kampanje-shoot ble til.

Med blant annet hoodies, track pants, crop tops, basketshorts, bombejakker og masse, masse sneakers på slep, gikk teamet ut i Oslos gater for kapre øyeblikk av streetkultur iført SS18-kolleksjonen. Resultatet får du se senere, men vi deler noen behind

the scenes-bilder og sneak peaks av kolleksjonen allerede nå.

TOUCH UP: Makeup-artist Victoria Therese Haagensen gjør touch up på modell Dunia Abdi. Foto: Helge Brekke.

 

OSLOS GATER: Fotograf Stephen Butkus fanger Oslos streetkultur sammen med modell Vetle Emile Majambere. Foto: Helge Brekke.
M.A.M.B.-TEAM: Designer Karoline Hoel og grunnlegger David Norberg under innspillingen av SS18-kolleksjonens kampanjevideo. Foto: Helge Brekke.
UREDD: “De unge i dag er mer uredde enn de var før når det kommer til å skille seg ut og teste nye trender”, sier M.A.M.B.-grunnlegger David, som har valgt både modeller og fotograf for å vise dette i kampanjebildene til SS18. Foto: Helge Brekke.
SNEAK PEAK PÅ SNEAKERS: Sneakers er en stor og viktig del av M.A.M.B. og SS18-kolleksjonen. Foto: Helge Brekke.
WARDROBE MALFUNCTION: Modell Vetle Emile måtte få hjelp av M.A.M.B.-designer Karoline da genseren skulle over dreadlocksene. Foto: Helge Brekke.
STREET STYLE: Det er en urban feel over både klærne og bildene til M.A.M.B. SS18. Foto: Helge Brekke.
KONTRASTER: Mye av SS18-kolleksjonen spiller på kontraster. Deriblant maskuline silhuetter i feminine farger. Foto: Helge Brekke.
MASKOT: Hunden Be var med på photoshoot og ble kompis med modellen Vetle Emile. Foto: Helge Brekke.

5 kjappe om M.A.M.B | OSLO | SS18

1: Hvilke nøkkeltrender står i fokus i deres SS18-kolleksjon?

Karoline: På womenswear vil jeg si at nøkkeltrendene i kolleksjonen er å kombinere loose fitted og maskuline styles med feminine og ”sexy” styles. Det kan være å style en oversized hoodie med et tettsittende skjørt, eller et par oversized trackpants med en tight cropped overdel kombinert med et par fete sneakers på føttene. Vide bukser har värt en trend hos damer lenge og nå har den omsider også kommet for menn. I kolleksjonen vil du finne rette og vide bukser som kan brukes til alt fra skjorter til t-shirts og hoodies, til både hverdag og fest.

Bomberjakkene er en trend som har kommet for å bli, men ved å bruke andre materialer enn en stiv nylon har vi utfordret silhuetten ved å bruke mykere materialer som shiny nylon og velour. På noen av jakkene har vi også byttet ut den ordinære ribben i halsen med en hette for å gi jakken et mer sporty uttrykk.

Hoodies og sweats er også en trend som står sterkt og er nøkkelplagg som representerer oss som brand. En hettegenser er ikke et plagg du kun bruker når du skal på trening lenger, men også til både hverdags og fest. I kolleksjonen har vi utformet hoodies i ulike shapes, farger og varianter.

Vi har også troen på at rødt blir en av nøkkeltrendene neste sommer. Det kan for mange være en vanskelig farge å bruke, derfor valgte vi en rødfarge med en litt vasket finish. Denne vil være enkel å kombinere med andre farger uten å väre skrikende rød og ta alt fokus.  

M.A.M.B. handler ikke alltid om trender, men vi vil formidle en livsstil, nesten som et budskap.. Come & join our family!

 

2: Hadde dere en spesiell type mann og kvinne i tankene da dere designet kolleksjonen – i så fall hvem?

Karoline: For meg er musikk en viktig faktor under designprosessen og jeg er avhengig av å høre på musikk for å skape en kreativ stemning i kolleksjonen. I denne kolleksjonen står hip hop-feelingen sentralt. Hip hop-sjangeren handler om tekster og melodier som er individualistiske og ekte, og dette er også noe vi vil gjenskape via klær.

David: Typen vi hadde i bakhodet under designprosessen var en sporty og urban person med litt attitude som liker å kle seg comfy i jerseys og sneakers, men samtidig se fet ut.

Med tanke på at inspirasjonen for kolleksjonen kommer fra den unge undergrunnskulturen i dag, er de unge i dag er mer uredde enn de var før når det kommer til å skille seg ut og teste nye farger, trender og silhuetter. Alt er så tilgjengelig i dag ved hjelp av sosiale medier. Disse uredde ungdommene har vi også hatt i bakhodet under designprosessen, men vi har designet klær til alt fra den mer kommersielle personen som liker en enkel styling, til den mer ekspressive personen som liker å utfordre grensene. Alt for enhver smak.

 

3: Dere har valgt å fokusere på dype blåfarger, burgunder, svart, hvitt, rødt og pudderrosa – hvorfor er det akkurat denne fargepaletten dere har gått for?

Karoline: Fargepaletten kom til live da vi fant et bilde av et blomsterprint da vi gjorde research for kolleksjonen. Fargekombinasjonen med antracite, dusty pink, beige og en vasket rødfarge traff oss ved første øyekast og da var det bare å følge magefølelsen. Svart og hvitt er alltid et must have så disse fargene er selvfølgelig også inkludert på fargepaletten. Vi synes også det er interessant å jobbe med kontrasten mellom feminine farger og en maskulin silhuett. På denne måten er vi med på å utfordre trendene. Fargepaletten er sommerlig og fresh samtidig og du får en god følelse av å se på den.

 

4: Hvilke piece er dere mest stolt av?

Karoline: Det er vanskelig å velge ut bare én piece, men det vi er veldig fornøyde med i denne kolleksjonen er selve helheten av kolleksjonen. Hvordan farger, materialer, klær og sko spiller sammen i god harmoni. Hvis vi skal velge ut noe, vil det være Rjukan Millitary sneaker som er et key produkt på sko, og ”Hood bomber” på klær som vi føler representerer looken vår veldig bra.

 

5: Om dere kunne valgt en kjendis til å bruke M.A.M.B.s SS18-kolleksjon – hvem ville det vært?

Karoline: Pharell Williams er for meg en sykt dyktig artist, men han har også good taste in fashion. Han er en fargerik person som er med på å sette trendene i motebildet, så det hadde ikke skadet om han hadde brukt noe fra vår SS18-kolleksjon.

David: For meg er det ikke så viktig om personen er kjent eller ikke. Jeg har et sterkt ønske om å kle så mange likesinnede mennesker som mulig, så lenge de setter pris på vårt design og budskap. Men hadde 2pac fortsatt vært i live så hadde det vært stort om han hadde båret et M.A.M.B.-plagg. Han har inspirert meg enormt mye gjennom mitt liv med sin musikk og tekster.