Posted on

M.A.M.B. x Icare

 

M.A.M.B. x Icare 

 

Modell: Dunia Abdi    Foto: Stephen Butkus

M.A.M.B. X ICARE

Over 32 millioner mennesker i den tredje verden er blinde – uten at de må være det. Hovedårsaken til dette er grå stær, derfor kan veldig mange få synet tilbake, ved hjelp av en enkel øyeoperasjon. Operasjonen tar få minutter, og koster ikke mer enn tre hundre kroner. Denne luen er et produkt ut av et samarbeid vi har hatt med Icare det siste halve året.

Luene produseres i Nepal, hvor de gir sårt tiltrengte arbeidsplasser, og alle inntekter fra salget går til iCare og operasjonene som gjennomføres på deres øyesykehus.

ICare er et initiativ fra Norges Blindeforbund som arbeider med å bekjempe unødvendig blindhet i verden.
Til nå har de gitt synet tilbake til mer enn 200 000 mennesker.Ved at du kjøper denne luen bidrar du til at et menneske får synet tilbake.

Modell: Dunia Abdi  Foto: Stephen Butkus

Visste du at 80% av alle blinde i verden ikke behøver å være det?

Forestill deg at verden blir stadig mer tåkete og du vet at lyset snart slukkes. En ukjent forteller deg at du har grå stær og forklarer at en enkel øyeoperasjon, vil gi deg synet tilbake. Gjennom iCare bidrar Norges Blindeforbund til å utrydde unødvendig blindhet i verden. Hver dag sørger iCare for at flere mennesker igjen kan se.

Blindeforbundet driver prosjekter i flere land i Afrika og Asia, og siden 1980 tallet har de ved hjelp av sine partnere og givere finansiert godt over 200 000 øyeoperasjoner. Prosjektet  iCare startet i 2012 for å kunne gi enda flere muligheten til å se igjen. Å få synet tilbake betyr for mange å kunne fortsette på skole eller tjene penger uten å tigge. I land med svake sosiale ordninger kan en enkel øyeoperasjon forhindre et liv i ekstrem fattigdom.

Norges Blindeforbund legger vekt på å planlegge og å drive øyehelseprosjekter i nært samarbeid med sentrale og lokale helsemyndigheter. I Nepal støtter de driften av 3 øyehelsesykehus med tilhørende 6 klinikker.

 


Modell: Dunia Abdi Foto: Stephen Butkus

Hva er grå stær?

Mer enn halvparten av de som er blinde i verden, har grå stær. Det betyr at over 30 millioner mennesker kan behandles gjennom en enkel og billig operasjon.

Grå stær oppstår når øyelinsen blir stiv, ugjennomsiktig og gulaktig. Lyset slipper ikke godt nok i gjennom og synsproblemer oppstår. Grå stær gjør sjeldent vondt og er som regel en helt normal forandring av synet på grunn av alder. Man kan imidlertid være født med grå stær og tilstanden kan oppstå som følge av skade mot øyet.

 

Modell Dunia Abdi. Foto: M.A.M.B.

Ikke alle kan få synet tilbake

I den grad det er mulig, ønsker Norges Blindeforbund at organisasjonsbygging, øyehelse, rehabilitering og inkluderende utdanning kombineres i alle bistandsprosjekter. Samarbeid med landets myndigheter tillegges alltid stor vekt.

I samarbeid med Atlas-alliansen og med økonomisk støtte fra Norad er Norges Blindeforbund involvert i 15 prosjekter i 9 forskjellige land. I tillegg støttes to overnasjonale blindeorganisasjoner i Afrika og i Asia.

 

Modell Dunia Abdi. Foto: M.A.M.B.

Gi tilbake!

Vi lever i dag i en overfladisk verden via sosiale medier. I blant kjennes det ut som man glemmer hva som faktisk er viktig i livet. Av og til må man ta et steg tilbake for å tenke over hva man får ut av å være en del av karusellen av sosiale medier og oppmerksomheten man får gjennom den. It´s time to give back.

Gjennom samarbeidet med Icare får vi i M.A.M.B. muligheten til å minne våre følgere og målgruppe på at det kan være små ting for oss som kan være med på å utgjøre en stor forskjell for andre. Ved å kjøpe denne luen vil du holde deg varm gjennom vinteren, og du vil hjelpe et menneske med å få synet tilbake ved hjelp av en operasjon.

Vi har fått hjelp av influencers som blant annet Chris Holsten, Jowst og CLMS med å promotere dette prosjekte, noe vi er veldig takknemlige for. Vi har også fått hjelp av stjernefotografen Stehpen Butkus som har tatt en serie med fete bilder for prosjektet.

Luene kan kjøpes her https://butikk.blindeforbundet.no/icare-luen

 

Modell Dunia Abdi. Foto: M.A.M.B.