Posted on

M.A.M.B. x Icare

 

M.A.M.B. x Icare 

 

Modell: Dunia Abdi    Foto: Stephen Butkus

M.A.M.B. X ICARE

Over 32 millioner mennesker i den tredje verden er blinde – uten at de må være det. Hovedårsaken til dette er grå stær, derfor kan veldig mange få synet tilbake, ved hjelp av en enkel øyeoperasjon. Operasjonen tar få minutter, og koster ikke mer enn tre hundre kroner. Denne luen er et produkt ut av et samarbeid vi har hatt med Icare det siste halve året.

Luene produseres i Nepal, hvor de gir sårt tiltrengte arbeidsplasser, og alle inntekter fra salget går til iCare og operasjonene som gjennomføres på deres øyesykehus.

ICare er et initiativ fra Norges Blindeforbund som arbeider med å bekjempe unødvendig blindhet i verden.
Til nå har de gitt synet tilbake til mer enn 200 000 mennesker.Ved at du kjøper denne luen bidrar du til at et menneske får synet tilbake.

Modell: Dunia Abdi  Foto: Stephen Butkus

Visste du at 80% av alle blinde i verden ikke behøver å være det?

Forestill deg at verden blir stadig mer tåkete og du vet at lyset snart slukkes. En ukjent forteller deg at du har grå stær og forklarer at en enkel øyeoperasjon, vil gi deg synet tilbake. Gjennom iCare bidrar Norges Blindeforbund til å utrydde unødvendig blindhet i verden. Hver dag sørger iCare for at flere mennesker igjen kan se.

Blindeforbundet driver prosjekter i flere land i Afrika og Asia, og siden 1980 tallet har de ved hjelp av sine partnere og givere finansiert godt over 200 000 øyeoperasjoner. Prosjektet  iCare startet i 2012 for å kunne gi enda flere muligheten til å se igjen. Å få synet tilbake betyr for mange å kunne fortsette på skole eller tjene penger uten å tigge. I land med svake sosiale ordninger kan en enkel øyeoperasjon forhindre et liv i ekstrem fattigdom.

Norges Blindeforbund legger vekt på å planlegge og å drive øyehelseprosjekter i nært samarbeid med sentrale og lokale helsemyndigheter. I Nepal støtter de driften av 3 øyehelsesykehus med tilhørende 6 klinikker.

 


Modell: Dunia Abdi Foto: Stephen Butkus

Hva er grå stær?

Mer enn halvparten av de som er blinde i verden, har grå stær. Det betyr at over 30 millioner mennesker kan behandles gjennom en enkel og billig operasjon.

Grå stær oppstår når øyelinsen blir stiv, ugjennomsiktig og gulaktig. Lyset slipper ikke godt nok i gjennom og synsproblemer oppstår. Grå stær gjør sjeldent vondt og er som regel en helt normal forandring av synet på grunn av alder. Man kan imidlertid være født med grå stær og tilstanden kan oppstå som følge av skade mot øyet.

 

Modell Dunia Abdi. Foto: M.A.M.B.

Ikke alle kan få synet tilbake

I den grad det er mulig, ønsker Norges Blindeforbund at organisasjonsbygging, øyehelse, rehabilitering og inkluderende utdanning kombineres i alle bistandsprosjekter. Samarbeid med landets myndigheter tillegges alltid stor vekt.

I samarbeid med Atlas-alliansen og med økonomisk støtte fra Norad er Norges Blindeforbund involvert i 15 prosjekter i 9 forskjellige land. I tillegg støttes to overnasjonale blindeorganisasjoner i Afrika og i Asia.

 

Modell Dunia Abdi. Foto: M.A.M.B.

Gi tilbake!

Vi lever i dag i en overfladisk verden via sosiale medier. I blant kjennes det ut som man glemmer hva som faktisk er viktig i livet. Av og til må man ta et steg tilbake for å tenke over hva man får ut av å være en del av karusellen av sosiale medier og oppmerksomheten man får gjennom den. It´s time to give back.

Gjennom samarbeidet med Icare får vi i M.A.M.B. muligheten til å minne våre følgere og målgruppe på at det kan være små ting for oss som kan være med på å utgjøre en stor forskjell for andre. Ved å kjøpe denne luen vil du holde deg varm gjennom vinteren, og du vil hjelpe et menneske med å få synet tilbake ved hjelp av en operasjon.

Vi har fått hjelp av influencers som blant annet Chris Holsten, Jowst og CLMS med å promotere dette prosjekte, noe vi er veldig takknemlige for. Vi har også fått hjelp av stjernefotografen Stehpen Butkus som har tatt en serie med fete bilder for prosjektet.

Luene kan kjøpes her https://butikk.blindeforbundet.no/icare-luen

 

Modell Dunia Abdi. Foto: M.A.M.B.

 

 

 

 

 

 

 

Posted on

BEHIND THE SCENES M.A.M.B. OSLO SS18

Det er sensommer i Oslo-by, og M.A.M.B. teamet opp med den anerkjente mote- og kunstfotografen Stephen Butkus for å skyte kampanjefilm og -bilder til sin SS18-kolleksjon. Se behind the scenes-bildene her!

To modeller, én fotograf, én makeup-artist, én fotoassistent/behind the scenes-fotograf, én hund – og selvfølgelig menneskene bak M.A.M.B., var teamet som tok til Oslos gater for å fange essensen av SS18-kolleksjonen.

– Vi er et Oslo-basert brand, så hvorfor ikke ta utgangspunkt i det du har nærmest deg også bygge videre på det, sier designer, Karoline Hoel.

Det er altså med inspirasjon fra Oslos streetkultur at M.A.M.B har skapt en SS18-kolleksjon som både er edgy, urban og sexy – og Karoline forteller at sofistikert streetwear er et uttrykk som beskriver kolleksjonen i sin helhet.

En hyllest til Oslo

For grunnlegger av M.A.M.B., David Norberg, er Oslo en viktig del av brandets identitet og byen er en inspirasjon i alle kolleksjonene.

– M.A.M.B. har for meg alltid vært en hyllest til Oslo som by. Til tross for at jeg er svensk så betrakter jeg Oslo som byen min. Jeg har bodd her i 14 år og har fått all min energi, kjærlighet og inspirasjon herfra. For meg er det da naturlig og hente inspirasjon fra Oslo. Jeg har reist på fashion weeks rundt omkring i verden, men likevel ser jeg på Oslo som min største inspirasjonskilde. I SS18-kolleksjonen er det for eksempel sko som har blitt oppkalt etter deler av Oslo by. ”Løkka sneaker” og ”Bygdøy sneaker” er to par sko som er inspirert av stedene de er oppkalt etter, sier David.

Hvorfor er Oslo så inspirerende for M.A.M.B.?

– I Oslo de siste årene er det mye som har skjedd på streetkultur-fronten. Både hip-hop og R´n´B har blitt mye mer utbredt enn tidligere og folk blir mer og mer kjent med sjangeren streetwear ved hjelp av hvordan artistene bærer det. Cool kids i gatene, impulser og den gode viben man får av å bo i en by som Oslo er inspirasjon nok i seg selv for å skape noe, forteller Karoline.

Og det er med den inspirasjonen og kjærligheten for Oslo at både SS18-kolleksjonen og sesongens kampanje-shoot ble til.

Med blant annet hoodies, track pants, crop tops, basketshorts, bombejakker og masse, masse sneakers på slep, gikk teamet ut i Oslos gater for kapre øyeblikk av streetkultur iført SS18-kolleksjonen. Resultatet får du se senere, men vi deler noen behind

the scenes-bilder og sneak peaks av kolleksjonen allerede nå.

TOUCH UP: Makeup-artist Victoria Therese Haagensen gjør touch up på modell Dunia Abdi. Foto: Helge Brekke.

 

OSLOS GATER: Fotograf Stephen Butkus fanger Oslos streetkultur sammen med modell Vetle Emile Majambere. Foto: Helge Brekke.
M.A.M.B.-TEAM: Designer Karoline Hoel og grunnlegger David Norberg under innspillingen av SS18-kolleksjonens kampanjevideo. Foto: Helge Brekke.
UREDD: “De unge i dag er mer uredde enn de var før når det kommer til å skille seg ut og teste nye trender”, sier M.A.M.B.-grunnlegger David, som har valgt både modeller og fotograf for å vise dette i kampanjebildene til SS18. Foto: Helge Brekke.
SNEAK PEAK PÅ SNEAKERS: Sneakers er en stor og viktig del av M.A.M.B. og SS18-kolleksjonen. Foto: Helge Brekke.
WARDROBE MALFUNCTION: Modell Vetle Emile måtte få hjelp av M.A.M.B.-designer Karoline da genseren skulle over dreadlocksene. Foto: Helge Brekke.
STREET STYLE: Det er en urban feel over både klærne og bildene til M.A.M.B. SS18. Foto: Helge Brekke.
KONTRASTER: Mye av SS18-kolleksjonen spiller på kontraster. Deriblant maskuline silhuetter i feminine farger. Foto: Helge Brekke.
MASKOT: Hunden Be var med på photoshoot og ble kompis med modellen Vetle Emile. Foto: Helge Brekke.

5 kjappe om M.A.M.B | OSLO | SS18

1: Hvilke nøkkeltrender står i fokus i deres SS18-kolleksjon?

Karoline: På womenswear vil jeg si at nøkkeltrendene i kolleksjonen er å kombinere loose fitted og maskuline styles med feminine og ”sexy” styles. Det kan være å style en oversized hoodie med et tettsittende skjørt, eller et par oversized trackpants med en tight cropped overdel kombinert med et par fete sneakers på føttene. Vide bukser har värt en trend hos damer lenge og nå har den omsider også kommet for menn. I kolleksjonen vil du finne rette og vide bukser som kan brukes til alt fra skjorter til t-shirts og hoodies, til både hverdag og fest.

Bomberjakkene er en trend som har kommet for å bli, men ved å bruke andre materialer enn en stiv nylon har vi utfordret silhuetten ved å bruke mykere materialer som shiny nylon og velour. På noen av jakkene har vi også byttet ut den ordinære ribben i halsen med en hette for å gi jakken et mer sporty uttrykk.

Hoodies og sweats er også en trend som står sterkt og er nøkkelplagg som representerer oss som brand. En hettegenser er ikke et plagg du kun bruker når du skal på trening lenger, men også til både hverdags og fest. I kolleksjonen har vi utformet hoodies i ulike shapes, farger og varianter.

Vi har også troen på at rødt blir en av nøkkeltrendene neste sommer. Det kan for mange være en vanskelig farge å bruke, derfor valgte vi en rødfarge med en litt vasket finish. Denne vil være enkel å kombinere med andre farger uten å väre skrikende rød og ta alt fokus.  

M.A.M.B. handler ikke alltid om trender, men vi vil formidle en livsstil, nesten som et budskap.. Come & join our family!

 

2: Hadde dere en spesiell type mann og kvinne i tankene da dere designet kolleksjonen – i så fall hvem?

Karoline: For meg er musikk en viktig faktor under designprosessen og jeg er avhengig av å høre på musikk for å skape en kreativ stemning i kolleksjonen. I denne kolleksjonen står hip hop-feelingen sentralt. Hip hop-sjangeren handler om tekster og melodier som er individualistiske og ekte, og dette er også noe vi vil gjenskape via klær.

David: Typen vi hadde i bakhodet under designprosessen var en sporty og urban person med litt attitude som liker å kle seg comfy i jerseys og sneakers, men samtidig se fet ut.

Med tanke på at inspirasjonen for kolleksjonen kommer fra den unge undergrunnskulturen i dag, er de unge i dag er mer uredde enn de var før når det kommer til å skille seg ut og teste nye farger, trender og silhuetter. Alt er så tilgjengelig i dag ved hjelp av sosiale medier. Disse uredde ungdommene har vi også hatt i bakhodet under designprosessen, men vi har designet klær til alt fra den mer kommersielle personen som liker en enkel styling, til den mer ekspressive personen som liker å utfordre grensene. Alt for enhver smak.

 

3: Dere har valgt å fokusere på dype blåfarger, burgunder, svart, hvitt, rødt og pudderrosa – hvorfor er det akkurat denne fargepaletten dere har gått for?

Karoline: Fargepaletten kom til live da vi fant et bilde av et blomsterprint da vi gjorde research for kolleksjonen. Fargekombinasjonen med antracite, dusty pink, beige og en vasket rødfarge traff oss ved første øyekast og da var det bare å følge magefølelsen. Svart og hvitt er alltid et must have så disse fargene er selvfølgelig også inkludert på fargepaletten. Vi synes også det er interessant å jobbe med kontrasten mellom feminine farger og en maskulin silhuett. På denne måten er vi med på å utfordre trendene. Fargepaletten er sommerlig og fresh samtidig og du får en god følelse av å se på den.

 

4: Hvilke piece er dere mest stolt av?

Karoline: Det er vanskelig å velge ut bare én piece, men det vi er veldig fornøyde med i denne kolleksjonen er selve helheten av kolleksjonen. Hvordan farger, materialer, klær og sko spiller sammen i god harmoni. Hvis vi skal velge ut noe, vil det være Rjukan Millitary sneaker som er et key produkt på sko, og ”Hood bomber” på klær som vi føler representerer looken vår veldig bra.

 

5: Om dere kunne valgt en kjendis til å bruke M.A.M.B.s SS18-kolleksjon – hvem ville det vært?

Karoline: Pharell Williams er for meg en sykt dyktig artist, men han har også good taste in fashion. Han er en fargerik person som er med på å sette trendene i motebildet, så det hadde ikke skadet om han hadde brukt noe fra vår SS18-kolleksjon.

David: For meg er det ikke så viktig om personen er kjent eller ikke. Jeg har et sterkt ønske om å kle så mange likesinnede mennesker som mulig, så lenge de setter pris på vårt design og budskap. Men hadde 2pac fortsatt vært i live så hadde det vært stort om han hadde båret et M.A.M.B.-plagg. Han har inspirert meg enormt mye gjennom mitt liv med sin musikk og tekster.

 

Posted on

M.A.M.B. LOVE


M.A.M.B. LOVE

Er det én ting vi i M.A.M.B | OSLO | digger, så er det når vi får kjærlighet fra folk som liker brandet vårt, tror på visjonen vår og ser fete ut i piecesene våre. Den svenske bloggeren Thomas Falkenstedt ga oss alt dette!

– “Looken deres omfavner hverdagsstyling med en følelse av den urbaniserte undergrunnskulturen i Oslo.”

Slik beskriver den populære bloggeren M.A.M.B. i et blogginnlegg, hvor han forøvrig også gir oss sine tolkninger om Oslo og den spennende tiden norsk musikk- og motekultur er i nå. ( Et blogginnlegg som er verdt å lese!)

Blogginnlegget finner du her! Milan + M.A.M.B | OSLO |

SKO & FAMILIE

Thomas var i Milano da han rocket M.A.M.B.-sneakers, og tok seg tid til å skrive om våre sko og vår familie.- “Hvordan hører sko og familie sammen, kan du spørre om, men stol på meg – det gjør de!”, skriver Thomas.

Milano + M.A.M.B.: Den svenske mote- og livsstilsbloggeren Thomas Falkenstedt rocket M.A.M.B.-sneakers i Milano og skrev et blogginnlegg om M.A.M.B, vår familie og norsk motekultur. Foto: thomasfalkenstedt.com/Yu Yang.

Videre forteller Thomas om M.A.M.B. sin visjon: At familie er den første essensielle cellen av menneskelige samfunn, og hvordan vi anser våre kunder, partnere og følgere som en del av vår familie.

– “Jeg er glad for å være en del av M.A.M.B.-familien og håper at dere ser verdien av å joine familien vår også.”, skriver Thomas.

Og vi kan bare svare med; Thomas, vi er glade og stolte over å ha deg, og alle andre som vil være en del av vår evig-voksende M.A.M.B.-familie, med oss nå og i de sykt spennende tidene som kommer!

MOTENS SVAR PÅ IKEA

Thomas Falkenstedt er en mote- og livsstilsblogger som fokuserer på å nyte det gode livet uten å bruke en formue på det. Han beskriver bloggen sin som mote- og livsstilversjonen av IKEA.

– “Det er rimelig, du må sette det sammen selv, men den gir det beste av det grunnleggende. ”
Om du liker herremote og sulter etter inspirasjon fra både catwalk og streetstyle fra hele verden, anbefaler

vi deg å ta en titt innom bloggen til Thomas .

MAKE LUXURY AFFORDABLE: Thomas synes det ikke burde behøve å koste skjorta å nyte både mote og livets andre goder. Foto: thomasfalkenstedt.com/Yu Yang.

Posted on

basic. x M.A.M.B.

Det begynte som det som regel alltid gjør. På en fest. Olav Stubberud, en ung fotograf. David Norberg, grunnleggeren bak klesmerket M.A.M.B. Oslo. Pils ble til design-samarbeid, og lørdag den 18.mars lanseres samarbeidet basic. x M.A.M.B. på Paleet.

Tekst: Redaksjonen | Foto: Stephen Butkus, Olav Stubberud.
Foto: Stephen Butkus

-De som har fulgt oss en stund vet at M.A.M.B. står for Me & My Brothers. Vi startet som klesagentur, brødrene mine og jeg. Etterhvert som vi vokste kom det nye folk til som også ble en del av familien. I 2014 bestemte vi oss for å lansere en sneakers-kolleksjon under eget brand. Nå, tre år senere, er vi et fullverdig klesmerke med ready-to-wear og sko i fokus, sier David.

Den utvidede familien bak M.A.M.B. består av Silje Gullowna på PR, og Karoline Hoel på design. De snakker i munnen på hverandre. Er samkjørt. Forklarer at de som et lite team ofte jobber på tvers av roller. De er søstrene til David som ikke egentlig er søstre. En trio med en lidenskap for løse plagg og kritthvite sneakers.

Så sparket Olav Stubberud inn døren på showrommet.

“Jeg er han duden som er heldig nok til å få gjøre det jeg vil i M.A.M.B.-familien. Jeg liker tanken på å utfordre flatene bildene mine blir vist på. Gjennom denne collaben føler jeg vi gjør nettopp det.”

Han er fotografen alle vet hvem er. Han som har turnert med Justin Bieber og Kygo. Den unge fyren fra Rykkin som etablerte aliaset basic. ut ifra Facebook-album med samme navn. Han kalte alle samlealbum med fotografier tatt med engangskameraer for nettopp det. basic.

I 2014 hadde han en utstilling hvor merkevaren basic. ble et faktum. Bildene var basert på Olav’s egne omgivelser. En portrettering av hangouts, sammensetninger av folk og subkulturer fri for fordommer og overflødige tanker.

– Alle tankene mine er samlet inn under konseptet Basic.. Foto, mote, kunst. basic. x M.A.M.B. er en videreutvikling av utstillingen. Et nytt uttak og en fusjon mellom foto og streetwear. Passform, stofflighet og ubegrensede muligheter er premissene lagt til grunn.

Olav er den kreative hjernen bak samarbeidet. M.A.M.B. er pennen og ansvarlig for håndverket. Print-teknikker har spesielt vært viktig i denne prosessen. At fotoet spiller på lag med plaggets kvalitet. Med unntak av noen skinn-pieces produseres alt M.A.M.B. gjør i Europa, inkludert metervarer. David mener det er viktig å kjenne fabrikkene godt, og ta en aktiv rolle når det kommer til valg av leverandører.

– Vi er et brand som henter all inspirasjon fra Oslo. Oslo for oss er full av kjærlighet, intim, komfortabel og passe stor. Vi er igår, idag og imorgen. Vi heier på kreative mennesker rundt oss, og ser på Olav som en del av familien. Collaben med Olav utgjør fire t-shirts og to sweats vi er skikkelig stolte av, avslutter David.

 

 

 

Posted on

THE LOW LACED SNEAKER – THE STORY

 (Click the photo to buy the style)

 

What is a sneaker?

 

The term ”Sneaker” usually describes a type of footwear with a flexible rubber sole and upper made of leather or sythetic materials.

Originally, sneakers were mostly limited to sports or physical excersice. Now, sneakers are used for every kind of casual everyday activities.

 

A fun-fact about sneaker is that the term originated from how quiet the shoes are when hitting the ground in contract to noisy standard hard leather sole dress shoes. If wearing sneakers you could easily ”sneak up” on someone without them hearing you.

Prison wardens would often in the old days wear sneakers, so they could ”surveil” the inmates without getting noticed. Hence, they were often referred to as ”sneaks”.

 

Why ”The Low Laced”?

 

When we first sat down and wanted to create a shoe, our first thought and mantra was: ”Less is More”. The simplicity and clean lines of a design often has more power than chaos.

Therefor we created ”The Low Laced” Sneaker, or The Nr. 1 as we call it in the office.

A classic that is easy to fall in love with.

This shoe also have no segmentation limit, it can be worn by anyone, anywhere, anytime. We have the selection of options that suits every occaion.

 

The journey started with a few basics in black, white and silver metallic leather. These options quickly became a success and every season we have expanded our range in colours and qualities. Today, 4 seansons later, you can get ”The Low Laced” sneaker in almost any combination and colour. For instance we have Nubuck, Polido, Embossed Leather, Regular Leather, Limonta and Suede.

 

After ”The Low Laced” we have expanded out range significantly and the M.A.M.B. OSLO shoe collections consists of everything from Rain Boots, Winter Boots and the little more edgy High Tops.

 

All out shoes ”are made for walking” and we focus on comfort, quality and style. We use only the best materials from Italy and Portugal. Every little piece and detail is planned and looked out for and the M.A.M.B. sneaker is Made in Portugal.

 

Follow us @mamboslo or @mambfamily

 

Much Love from the M.A.M.B. Oslo Family.

 

Posted on

M.A.M.B. OSLO AW16 – THE COLLECTION

 

 

With it’s clean and simple lines, earthy tones and comfortable fits the M.A.M.B. Oslo AW 16 apparel and shoe collection is an ode to Norwegian traditional and practical culture. In addition to the beauty of nature and Norway and its wild nature.

Containing pure materials such as Lambswool, Merino Wool, Cotton and Leather, the AW16 collection focus on being timeless and durable. These are all materials chosen carefully with the customers comfort in mind.

The colours are Black, Grey and Forest Green amongst others, which will keep your mind calm and collected in every situation. These colours also look good on everyone and are suitable for every occasion.

Regarding footwear we have been inspired by the urban feel, but also adapted to the climate that variates from second to second in this green country. Under this category you will find our popular Oslo Boot, the wonderful Bergen Rain Boot (with a hint of lemon) and our classic High Loafer.

Of course our trademark logo in different variations is visible and everything is produced in Portugal.

 

Models:

Silje Gullowna @ Team Models

Håkon @ Heartbreak Management

DP and Edit: Olav Stubberud

Music: Carl Louis

 

Posted on

THE M.A.M.B. OSLO STORY

 

ABOUT US:

M.A.M.B. Oslo is a Norwegian ready-to-wear shoe and clothing brand. Created by Me and My Brothers Fashion Agency.  Launching of the project happened in December 2014 with a sucessful sneaker line. As a result, a clothing collection followed shortly after in August 2015.

We design simple and functional pieces with a clean cut line and an urban, yet classic focus in the fitting. Our work is a mixture of urban aesthetics and traditional craftsmanship.

The M.A.M.B. look embrace the everyday wear and is influenced by the underground feel and urbanized culture of Oslo. Our silhouette is long and details are powerful, but wearable everyday.

Mission: “To dress as many like-minded Brothers and Sisters as possible.”

Collections are always inspired by strong characters in society, the everyday hero. It can be you or me. “The streets are our runway”.

 

The background

The M.A.M.B. project started as an idea and dream of the people working at Me & My Brothers ( MAMB )

“We had a desire to create and communicate our vision”

M.A.M.B. is located in Oslo Norway. The Company is run by a crew of like-minded people considered as “adopted to the family”. Therefore the name: Me & My Brothers (M.A.M.B.). We consider our costumers, partners and followers as family and operate accordingly to that philosophy.


“The first essential cell of humanity is Family”

 

Welcome to the M.A.M.B. OSLO Journal

 

FOLLOW US: @mamboslo and/or @mambfamily

mamb_aw16_0390-copy

Models:

@siljegullowna – https://www.instagram.com/siljegullowna/

@olav – https://www.instagram.com/olav/

@prettyboihaakon – https://www.instagram.com/prettyboihaakon/